SANNAS Galleri

Ända sedan barnsben har jag haft ett behov att skapa. Det var när jag gick i sjätte klass och vi skulle flytta till Stockholm som min lärarinna fick min mamma att lova henne att sätta mig i konstskola. När jag som 13-åring klev in i  krokisalen på KiS (Konstskolan i Stockholm) gjorde jag det som deras, genom tiderna, yngsta elev.

Jag gick KiS kurser i akvarellmålning, kroki och stilleben, modeteckning, porträtt och slutligen, som 20-åring, gick jag deras deltidsutbildning i grafisk formgivning.
Idéer och inspiration till vilken känsla jag vill förmedla med min bild kan komma från en inredningstidning eller en prylaffär, ja egentligen från vad som helst.
När jag väl hittat känslan jag vill ge med min bild börjar jag leta efter ett lämpligt motiv.

Mina motiv hittar jag oftast i omgivningarna nära mig själv. För att mina motiv skall kännas äkta vill jag helst måla sådant som jag har en personlig anknytning till. Ibland gör jag research med kamera och fotograferar det jag skall avbilda, då är det lättare att hitta en bra komposition i bilden.

Jag har experimenterat med de flesta tekniker och material men återkommer alltid till det, som jag tycker är den allra renaste, akvarell.

© Susanna Sefyrin, Köpingsvik, 2010.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s