Vem är jag?

Susanna heter jag, men kallas för Sanna, och jag föddes den 27 december 1976 på Södersjukhuset i Stockholm.
Mina första tid i livet bodde jag på Tullportsgatan (numera Hornsgatan) i Hornstull, Stockholm. När jag var fem månader flyttade mamma, pappa och jag till Småland och där bodde jag tills jag gick i 5:e klass. Efter det flyttade vi till Linköping ca ett år innan vi slutligen var tillbaka hos tjocka släkten i Stockholm.

20120521-100332.jpg

Idag bor jag tillsammans med min familj i Stora Istad på Öland. Familjen består av mig, mina tre barn, min sambo, våra gemensamma två barn och tre hundar.

Vi flyttade från Kista utanför Stockholm ner till Köpingsvik på Öland den 24 oktober 2008. Vi kände att vi hade fått nog av storstadsstressen och ville prova på något nytt.

Varför Öland kan man ju undra… jo, min sambo har varit sommarölänning på norra Öland sedan födseln och när jag träffade honom fick även jag och barnen följa med till Öland. Jag förälskade mig i Öland direkt och då vi hade letat hus i Roslagen en tid och insett att huspriserna var helt hysteriska började vi titta på hus neråt i landet. Sen slog det oss en dag, ”varför flyttar vi inte till Öland?” vi vill ju aldrig åka därifrån när semestern lider mot sitt slut. Vi började leta hus på internet och två månader senare gick flyttlasset. Vi har inte ångrat vårt val en enda gång!

Mina främsta intressen, förutom familjen, är att måla, pyssla, fixa hemma och i trädgården och att gjuta i betong. Då jag är sjukpensionerad pga. en ovanlig reumatisk sjukdom och tidvis går in i skov med värk i fettvävnad, muskler och skelett samt har utvecklat kronisk trötthet och koncentrationssvårigheter pga. utbrändhet kan jag tyvärr inte alltid ägna mig åt skapandet. Men jag måste ändå säga att det många gånger till stor del är tack vare min kärlek till målandet och skapandet som jag kan fortsätta att blicka framåt med samma optimism även om sjukdomen tar över vardagen. Förutom min familj och mina barn är det ju det här jag brinner för!

4 thoughts on “Vem är jag?

 1. Hej,

  tack för en inspirerande blogg! Underbara saker du gjort i betong! Har tyvärr inte vägarna förbi Öland i nuläget men är sugen på en sådan skylt du gjort i betong…vad använder du för bokstäver?

  Ha det gott!
  Mvh

  Malin

  1. Kul att du tycker om min sida och mina saker, ledsen att jag svarar så sent, hade inte sett din kommentar tidigare. Bokstäverna hittar jag hos panduro. Det är egentligen skumbokstäver som är självhäftande men de fungerar att ha till annat också 🙂

 2. Har alldeles nyss hittat hit, på grund av att jag
  funderat en del på att göra nåt kul med
  tegelpannor…har samlat på mig några stycken nu.
  Jag måste säga att det är så roligt att läsa din blogg, du är verkligen generös genom att dela med dig av instruktioner.
  En underbart inspirerande blogg!

  1. Hej Eva-Lena!
   Vad kul att du gillar min blogg! Och kul att du ska prova att göra egna takpannor! Jag resonerar som så att jag kan dela med mig av mina kunskaper och tips utan att för den sakens skull konkurrera ut mig själv 🙂 för det jag hör har ju min personliga prägel och blir aldrig likadant som någon annas, som har deras personliga prägel… Det är bara kul att kunna inspirera andra till att ha lika kul som jag! Lycka till med ditt pysslande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s